Център за еврейско-българско сътрудничество

Вълнуваща среща в Израел на призьорката в конкурса на „Алеф” с българския посланик там Румяна Бъчварова

Посланикът на България в Израел Румяна Бъчварова поздрави лично Стела Николова, победителка в VІ-я национален младежки литературен конкурс на „Алеф”. Това стана при посещението на Нейно Превъзходителство в Експерименталната школа за високи постижения и екологично лидерство в Израел Хаквар Хаярок, където се провежда Международния конгрес за околна среда и лидерство за младежи от целия свят и в който участва талантливата призьорка на „Алеф” за 2019 година. Форумът е изключителна възможност за срещи и запознаване с голямото разнообразие от традиции и култура на представители от различни нации, както и за изграждане на мостове на приятелство между тях.

„Щастлива бях да срещна Стела Николова в Израел. Преди 4 месеца й връчих голямата награда на Център “Алеф” в конкурса за есе на тема “ Да обичаш, въпреки”, а сега я видях с други български ученици, на форума за млади лидери, заедно с младежи от още седем държави”,  сподели Румяна Бъчварова.

Стела Николова успешно представя Център „Алеф” на Конгреса  за млади лидери, който фокусира вниманието на младите хора върху световни екологични проблеми и начините за тяхното преодоляване. За нея срещата с посланик Бъчварова е още едно от изключителните изживявания при пребиваването й в Израел,  за което ще разказва след завръщането си в България.

А ние от екипа  на „Алеф” сме щастливи и удовлетворени, че делата ни дават добър плод! За нас е чест да работим с посланик Румяна Бъчварова, което е един истински мисионер на Доброто!

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031