Център за еврейско-българско сътрудничество

Добрата традиция във взаимоотношенията на „Алеф” с посолството на Израел в България в дух на приемственост продължава

Посланик Йорам Елрон проведе среща с председателя на бургаския Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” г-жа Алберта Алкалай. Тя запозна ръководителя на израелската дипломатическа мисия с редица инициирани дейности сред ученици и студенти за проучване и популяризиране от една страна на дълбоките културно-исторически връзки между българи и евреи, а от друга за съхранение на паметта за жертвите на Холокоста и спасяването на българските евреи от хитлеристките лагери на смъртта. Сред най-значимите инициативи на Центъра е ежегодният национален младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.
Посланик Йорам Елрон високо оцени задълбочената събирателска и изследователска работа на Център “Алеф”, както и неговата активна и последователна работа с младите хора, насочена към противостоене на антисемитизма и езика на омразата, възпитание в духа на толерантност и хуманизъм.
Посолството на Израел в България през годините е подкрепяло инициативите на Център „Алеф” и в духа на приемственост посланик Йорам Елрон и г-жа Алберта Алкалай обсъдиха бъдещи съвместни дейности и възможности за сътрудничество по изследователски и образователни проекти на неправителствената организацията.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

декември 2019
П В С Ч П С Н
« ное.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031