Център за еврейско-българско сътрудничество

За първи път концерт на етносите в Бургас

За Международния ден на толерантността ще бъде представен и сборникът с младежки разкази „Да обичаш, въпреки”

За първи път в Бургас на една сцена различните етноси от града ще покажат своето колоритно танцово и певческо изкуство. Концертът „Единни в многообразието” ще започне в 18:30 ч. на 14 ноември, четвъртък, в зрителната зала на Областна управа – Бургас.  Българи, арменци, гърци, евреи,  руснаци  ще бъдат представени чрез изпълненията на: Арменски танцов състав „Нур“, танцов състав „Петлите”,   женски хор „АНГИРА” при читалище „Фар”, Школа за български и гръцки танци „Бургос”, вокална група от ПГЧЕ “Васил Левски”, Карине Асланян от ПГТ, Никол Мерджанова от клуб „Сезони” при читалище „Пробуда”, Александра Иванова от хорова школа „Милка Стоева” и Виктория Тасмаджиева от Айтос.

Концертът  е част от инициативите, посветени на Международния ден на толерантността – 16 ноември, и се организира от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” и  Областна администрация – Бургас по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Концертът ще постави емоционален финал  на кръглата маса на тема  „Толерантността като обединител срещу омразата”, която ще се проведе час преди това в сградата на областната администрация. В дискусиите ще вземат участие ученици от 9 бургаски училища.

В същия ден ще бъде представен и току що излезлият от печат сборник разкази „Да обичаш, въпреки”, издание на Център „Алеф”. Сборникът съдържа 20 наградени художествени разказа от  Шестия национален младежки литературен конкурс  „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Конкурсът бе финализиран през май 2019 г. В него се включиха 145 млади творци от 45 населени места в страната – ученици и студенти. Журито излъчи 20 от разказите, пресъздаващи истории за любов, приятелство и дружба между българи и евреи, породени в годините на Холокоста. Творбите на младите автори са събрани в сборник, който за първи път ще бъде представен пред бургаската публика.

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

септември 2020
П В С Ч П С Н
« авг.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930