Център за еврейско-българско сътрудничество

Израелски виолист и композитор и фулбрайтова стипендиантка по цигулка ще свирят в Бургас с диригент от Израел

Виолистът Ювал Готлибович и цигуларката Ракел Кастро Пего ще свирят с оркестъра на Държавна опера – Бургас на 23 май от 19 ч. под диригентската палка на маестро Амир Шиф. Изявените солисти с международна кариера ще изпълнят творби на Моцарт, Макс Брух и Уилям Уолтън. В програмата са включени увертюрата из операта „Сватбата на Фигаро“ и Симфония №38 в До мажор на Моцарт, „Двоен концерт за цигулка и виола“ – опус 87 в Ми минор на Брух и „Концерт за виола и оркестър в три части“ на Уолтън.

Ювал Готлибович е изпълнител и композитор с кариера в Европа, Съединените щати и Израел. Свирил е като солист с Йерусалимския симфоничен оркестър, ансамбъла на солистите на Тел Авив, Тексаския фестивален оркестър. Композира пиеси за театрални компании, както и музиката за два игрални филма от епохата на нямото кино по поръчка на фестивала за кино „Are More“ в Испания. Ювал Готлибович е най-младият професор в Университета на Индиана, САЩ. В момента е професор в Консерваторията в Лугано и в Каталуня.

Ракел Кастро Пего е известна от сцените на Великобритания, Италия, Словения, Хърватия, САЩ, Франция, Израел, Испания и Близкия изток. Завършила в Испания и Лондон, тя получава магистърска степен по музика в Университета в Индиана благодарение на спечелената от нея стипендия „Фулбрайт“. Преподавател по цигулка в Консерваторията в Каталоня от петнадесет години, тя е известна като педагог и в Университета в Индиана.

Маестро Амир Шиф е едновременно американски и израелски диригент. Дирижирал е Мариинския оркестър, Литовския камерен оркестър, Симфоничните оркестри на Шънджън и Гуейан (Китай)  и др. На българската публика е познат от постановката на старозагорската опера „Кармен“ от февруари миналата година.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

ноември 2019
П В С Ч П С Н
« окт.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930