Център за еврейско-българско сътрудничество

Израелски писатели с пророчески романи за коронавирус

Има ли еврейски пророчества за коронавирус?

На фона на всеобща трагедия и страх пророчествата, теориите на конспирацията и градските легенди оживяват. В еврейските кръгове не са малко пророчествата, които са твърде специфични в своите детайли, за да бъдат напълно игнорирани. Възможно ли е сегашното огнище на коронавирус да е било предвидено и да е предупредено за него преди много години?

Хамутал Шабтай, психиатър и дъщеря на известния израелски автор Яаков Шабтай, написва фантастичен сценарий през 1986-87 г. за вирус, който би причинил смъртта на хиляди хора по света. През 1994 г. творбата й е публикувана в книга от 600 страници под заглавието „2020”.

С малки, сгъстени букви, 2020 година е определена от авторката като времето, в което светът ще претърпи тази пандемия. По онова време това е изглеждало като далечно бъдеще.

Шабтай се старае да успокои читателите си, че вирусът ще атакува, но все пак до 2020 г.има много време. В книгата си тя пише, че светът ще бъде разделен на две – здрави хора и хора болни или изложени на риск. Ще има списък на тези, които са изложени на риск или вече са болни и те ще бъдат задържани и държани в изолация.

Освен това авторката описва в как светът ще се управлява от тоталитарна система – глобална здравна диктатура. Хората ще трябва да бъдат преглеждани ежедневно в училища, детски градини, супермаркети, предприятия… навсякъде. Влизането на всички обществени места ще става през биометрични врати. Ако хората излязат сини на екрана, те веднага ще бъдат прехвърлени в заключени изолационни центрове.

В книгата пише още, че хората не се ръкуват, защото всяко докосване или човешки контакт може да причини смърт. Създава се и световен здравен договор, който изисква всички да спазват неговите закони.

Друга израелска писателка – Шломит Мирон, специалист по библиотерапия, през 2015 година публикув книгата си „Мораториум”.  В нея се разказва за вирус, пренесен от прилепи, който ще излезе от Азия и ще унищожи човечеството. Съвпадението е поразително!!!

В социалните мрежи се правят отпратки към френския еврейски пророк, астролог и поет Мишел Нострадамус, който през 16 век предсказа, че „редица градове в Италия и Франция ще бъдат засегнати от фатална епидемия“. В стихотворение, написано през 1555 г., Нострадамус предупреждава за избухване на епидемия, която ще засегне няколко града в Италия и която ще се разпространи и ще донесе унищожение на много други места.

В ефира на БНР Хамутал Шабтай и Шломит Мирон разказаха как са създали своите книги.

Интервюто с тях можете да чуете тук:

https://www.bnr.bg/horizont/post/101251125/izrael-preotkri-dva-romana-kato-prorocheski

Източник: https://www.israeltoday.co.il/

Снимка: https://schechter.edu/, https://israelcnn.com/

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031