Център за еврейско-българско сътрудничество

Израелски специалист ще работи в новата клиника по хемодиализа в Бургас

Проф. Дорон Шварц, ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас, една от най-големите болници в Израел, ще бъде консултант на новооткритата клиника по хемодиализа в Бургас. Специализираният медицински център NephroLife е първият диализен център в България, който въвежда високотехнологичните практики, прилагани в Израел – един от центровете за качествено специализирано лечение и иновации в света.

Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на „Най-добрите израелски лекари“ на списание „Форбс“. Медицински директор на новата клиника става друг утвърден специалист – д-р Николай Тодоров – лекар с над 40 години опит,  два пъти включен в списъка на „Най-добрите лекари в София“.

Клиниката официално отвори врати днес. Гости на откриването бяха посланикът на Израел Н. Пр. Ирит Лилиан, кметът на Бургас Димитър Николов, Алберто Бехар- административен директор на фирмата,направила инвестицията, представители на здравните власти и бизнес средите в града.

Преди това посланик Лилиан и кметът Димитър Николов обсъдиха на среща възможностите за сътрудничество между новооткрития медицински факултет в Бургас и медицински университети от Израел.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

декември 2019
П В С Ч П С Н
« ное.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031