Център за еврейско-българско сътрудничество

Литературният конкурс на Алеф „влиза” в университета

В шестото издание на надпреварата „Който спаси човешки живот, спасява цяла вселена”  могат да участват и студенти

Литературният конкурс на Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”  влиза и в университета. Освен ученици, от тази година в него вече ще могат да участват и студенти от цялата страна на възраст от 19 до 25 години. Център „Алеф” промени регламента и разшири възрастовия обхват на надпреварата поради големия интерес и многобройните запитвания за участие от страна на студенти от различни университети в страната.  

Националният литературен конкурс  „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” ще се провежда в две категории – за средношколци и за студенти. Във всяка от категориите участниците ще се състезават за  първа, втора и трета награда – съответно 400, 300 и 200 лева. Класацията ще извърши компетентно жури в състав: Румен Леонидов – поет и издател на сайта Факел.бг, Асен Йорданов – журналист  и  директор на сайта Бивол.бг и Алберта Алкалай – председател на ЦЕБС „Алеф”, журналист, носител на званието „Човек на годината”

Темата на шестото издание на конкурса е:

ДА ОБИЧАШ, ВЪПРЕКИ…

Задачата на участниците е да напишат художествен разказ, в който да  смесят историческа правда със своето въображение. На основата на познанията си за миналото, те трябва да разкажат истории за любов, приятелство, разбирателство, взаимопомощ и саможертва между българи и евреи. Герои могат да бъдат както реални личности или сюжети, които се основават на действителен случай, така и напълно родени от въображението.

Във виртуалната библиотека на сайта на Център „Алеф„ са поместени библиография, филмография и публикации по темата, които могат да предизвикат творческата фантазия и уменията на разказвачи.

 Художествените разкази не трябва да надхвърлят 5 страници.  Срокът за тяхното получаване е 1 март 2019 година,  на електронна поща center.alef@gmail.com или на адрес:  Бургас 8000 пл. Баба Ганка 4 ет. 4. Център Алеф.

Според регламента 20 от авторите – участници в конкурса от двете категории ще бъдат номинирани и ще участват в  тържествената церемония по награждаване в Бургас на разноски на организаторите през пролетта на 2019 година. От тях ще бъдат излъчени и победителите в двете категории. Организаторите са предвидили и поощрителни награди.

 

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

Пети национален литературен конкурс

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Архив

Календар

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930