Център за еврейско-българско сътрудничество

Михайлина Павлова: Българското училище подготвя добри и толерантни хора

В продължение на пет години, от самото му учредяване,  Михайлина Павлова оглавява журито на конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”-Бургас.

Изборът да й бъде поверена тази изключително отговорна  роля не е случаен – тя е журналист с дългогодишен богат опит, главен редактор на вестник „Еврейски вести” и на списание  La Estreya, старши редактор в „Ефир знание“ на програма „Христо Ботев”- БНР.

„Много съм щастлива от това, което прочетох! Видях активната помощ на учителите, които са застанали  до своите ученици, за да открият заедно историята на това наше общо живеене. Видях как децата, които участваха в този конкурс, са работили много сериозно и много задълбочено. Това означава, че надежда има, че българското училище подготвя добри и толерантни хора. Надяваме се тези хора, тези деца да стават все повече и повече, за да могат да излизат на предна линия и да пазят България, да пазят толерантността и добротата на българския народ. Защото в наши дни, сега, днес,  имаме страшна нужда от това”, сподели Михайлина Павлова.

 

 

 

Участниците в поредната надпревара отново бяха впечатляващ брой. Труден се оказа изборът на журито да се откроят най-добрите млади творци и в петото издание на националния литературен конкурс. Така вместо три, бяха дадени пет награди.

Темата на следващия конкурс ще стане ясна през есента.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad

VI Национален литературен конкурс

Пети национален литературен конкурс

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Архив

Календар

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031