Център за еврейско-българско сътрудничество

Наближава крайният срок за участие в литературния конкурс на „Алеф”

Десет дни остават до крайния срок за получаване на творбите за участие в литературния конкурс на Център „Алеф”. Шестото издание на надпреварата на тема „Да обичаш, въпреки…” дава възможност в нея да се включат и студенти. Повече от 120 са получените произведения, разказващи различни истории за любов, приятелство, взаимопомощ и жертвоготовност, в които героите са българи и евреи.

След изтичане на крайния срок – 30 март 2019 година журито ще се запознае с всички получени творби и ще направи своите номинации. Те ще бъдат оповестени на сайта на ЦЕБС „Алеф”  http://alef-bg.org/.

Победителите в двете категории–ученици и студенти ще станат ясни на тържествената церемония по награждаване. Тя ще бъде в началото на м. май в Бургас. Припомняме, че на нея ще бъдат поканени всички номинирани, като разноските за пребиваването им в морския град са за сметка на организаторите. Освен първа, втора и трета награди ще бъдат раздадени и поощрения.

Център „Алеф” е подготвил и съпътстващи церемонията изненади. Церемонията ще бъде на фона на документалната изложба „1943: Преследване и защита. Съдбата на българските евреи“, предоставена от Централен държавен архив специално за събитието.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031