Център за еврейско-българско сътрудничество

Наближава церемонията за награждаване на най-добрите автори в литературния конкурс на Център „Алеф“

Наближава церемонията за награждаване на най-добрите автори в IV Национален литературен конкурс“Който спаси един живот, спасява цяла вселена“. Конкурсът е организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество“Алеф“.

Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на тържествена церемония в края на април в Бургас. Да присъстват на нея, на разноски на „Алеф”, ще бъдат поканени и авторите на първите 20 творби, отличени от журито. За тях участието в конкурса ще се превърне в незаличим спомен и стимул за бъдещо творчество. В Бургас те ще могат да изживеят и една истинска приказка с организираната от  Център „Алеф”  екскурзия до единствения български Замък „Влюбен във вятъра” край Созопол.

Център „Алеф” благодари  за подкрепата на:

Фондация  „Роналд Лаудер”

Посолство на държавата Израел в България

ОЕБ Шалом

Община Бургас

Интерхотел България

ПР Агенция „Имидж Едвъртайзинг“

БМФ Порт Бургас

СК ООД

Държавен куклен театър Бургас

Замък „Влюбен във вятъра”

Темата на литературната надпревара тази година е: Шимон Перес и неговият принос в измеренията на общочовешкия хуманизъм.

Изборът на темата е своеобразен израз на признание, почит и уважение към големия израелски държавник и радетел за мир и разбирателство Шимон Перес, носител на Нобелова награда за мир, познат в цял свят като  последния от великите бащи – основатели на Израел.

Тази година рекорден бой участници се включиха  литературния конкурс на Център Алеф.  161 ученици от 41 населени места изпратиха своите есета по темата. За първи път словесната надпревара излиза отвъд пределите на страната. Своето есе, написано на български език, изпрати и Радица Божилова от Босилеград, Сърбия.

 

Свързани публикации

Пети национален литературен конкурс

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Ad

Архив

Календар

юни 2018
П В С Ч П С Н
« май    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930