Център за еврейско-българско сътрудничество

Наградиха победителите в анкетата на Община Бургас „Ученик на годината“

Сред отличените ученици е Стела Николова, носител на първа награда в VІ-я национален литературен младежки конкурс на „Алеф“

Отличените ученици в анкетата на Община Бургас „Ученик на годината“ заедно с общинските награди имаха честта първи да получат сборника „Да обичаш, въпреки…“ с наградените художествени разкази от  VІ-я национален младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“, организиран от „Алеф“. Изданието, второ по ред след сборника с класирани творби в първните пет издания на надпреварата, е особено ценно, защото е написано от млади хора за млади хора и оказва специфично емоционално въздействие върху тях.

Кметът на Бургас Димитър Николов награди победителите в онлайн анкетата на Община Бургас „Ученик на годината“. Сред отличените бе и Стела Николова, победител в VІ-я конкурс на „Алеф“ и наградена с участие в международен младежки форум в Израел. Нейният разказ за изживяното там, заедно със запечатани в снимки моменти и наградената й творба, са включени в сборника „Да обичаш, въпреки…“

За първи път бе връчена награда „Абсолвент на годината“. Неин носител стана д-р Иван Вълкадинов, получил „Златен Хипократ“ от Варненския медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, който е завършил с пълно отличие.

На официална церемония в атриума на БСУ  титлата „Ученик на годината“ получиха събралите най-много гласове в онлайн гласуването от категории „Математика и природни науки“,   „Изкуства“ и „Хуманитарни науки“.

 

 

Сред официалните гости на церемонията бяха председателят на Общинския съвет проф. Севделина Турманова, зам.-кметът Йорданка Ананиева, началникът на РУО – Бургас Виолета Илиева, общински съветници и експерти от сферата на образованието.

 

 

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

септември 2020
П В С Ч П С Н
« авг.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930