Център за еврейско-българско сътрудничество

Най-доброто от израелската медицина идва в Бургас

Световно известният нефролог проф. д-р Талия Вайнщайн и кметът Димитър Николов се договориха за сътрудничество чрез обмен на добри практики

Възможностите да се създадат условия за обмен на добри медицински практики в областта на нефрологията чрез изпращане на  бургаски медици в Израел обсъдиха на среща световно известният нефролог проф. д-р Талия Вайнщан и кметът на Бургас Димитър Николов. Проф. Вайнщайн е експерт по нефрология с 35-годишен клиничен опит в диагностиката и лечението на различни бъбречни патологии. Преподавател е в  университета в Тел Авив и асоцииран клиничен професор в катедрата по нефрология на Медицинския факултет на Технионския университет. Носител е на редица световни медицински отличия, президент е на Израелското дружество по нефрология и хипертония и член на комитета на Съюза на Европейската медицинските специалисти (UEMS) – Бъбречна секция.

Проф. д-р Вайнщайн е в Бургас по покана на Диализен център NephroLife, където е консултант и част от екипа специалисти на Центъра, работещ по изреалско ноу-хау.

При посещението си в Община Бургас проф. Вайнщайн заяви готовността си да сподели своя опит и да съдейства за прилагането израелското ноу-хау в областта на хемодиализата. На срещата присъстваха инвеститори и представители на най-новия и най-модерно оборудван в Бургас Диализен център NephroLife, както и д-р Лорис Мануелян – нефролог и дългогодишен заместник кмет по здравеопазването в Община Бургас.

„Високото качество на медицина зависи от хората, от тяхното обучение и специализация. Медицината не може да бъде научена само по учебник. За да бъде добър специалистът, той трябва да прилага наученото в практиката. Най-важното е да научим младите хора да имат добра основа в познанията си в класическата медицина, а след това да ги обучим добре. Голяма част от медицината е базирана на наблюденията – виждаш как обучителят ти лекува пациенти и се учиш от това. Радвам се, че съм тук и се надявам да продължим с бъдещата си съвместна работа, бих се радвала да бъде така”, коментира проф. Вайнщайн и заяви готовността си да съдейства за специализацията на бургаски медици в изявени медицински центрове в Израел и други страни.

 „Именно такива специалисти са ни нужни. Проф. Вайнщайн би могла да помогне не само за повишаване качеството на медицинското обслужване в града, но и да помогне в новосъздадения в Бургас Медицински факултет да влязат най-новите постижения на медицинската наука – от Израел и Канада, където проф. Вайнщайн дълги години е работила”, каза след срещата кметът Димитър Николов.

„Като член на изпълнителното бюро на европейската бъбречна асоциация, проф. Вайнщайн отговаря за обучението на специалисти и студенти. Тя ще бъде  изключително добър партньор на нашия университет. Ще се стремим да създадем по-трайни връзки с университетите в Израел, които са на най-високо световно ниво.Това би било от изключителна полза за нас”, коментира д-р Лорис Мануелян

Според него сътрудничество може да бъде постигнато не само в областта на нефрологията, но и в други области на медицината.

Гостуването на проф. д-р Вайнщайн в Бургас дава шанс на нуждаещите се да бъда консултирани от специалист с изключителна компетентност. Ден след посещението си в Общината, на 14 декември, тя  ще приема напълно безплатно пациенти на хемодиализа и в преддиазиен стадий. Прегледите ще се извършват в Диализен център NephroLife   в ж.к. „Изгерв”

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

септември 2020
П В С Ч П С Н
« авг.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930