Център за еврейско-българско сътрудничество

Папа Франциск отправи молитва срещу пандемията от COVID-19

По време на литургията в религиозния дом „Санта Марта”, която се излъчи on line, папа Франциск се помоли за мира в семействата в този труден момент, съобщи „Ватикан нюз”.  Той отправи молитва за семействата да опазят мира, радостта и силата. Специална молитвата папата отправи и за хората с увреждания.

Понтификът на Светия престол продължи да се моли за болните от COVID-19 и хората с увреждания.

„Нека продължим да се молим за болните хора от тази пандемия. Днес бих искал да призова към специална молитва за семействата, които от един ден на друг се озоваха затворени у дома си с децата си, заради преустановяване на учебните занимания от съображения за сигурност и трябва да се справят с една трудна ситуация, с мир, но също с радост. По-специално си мисля за семействата, които имат хора с увреждания. Дневните приемни центрове за тях са затворени и такъв човек трябва да остане при семейството си. Нека се молим за семействата, та да не губят мира в този момент и да успеят да пребъдват в семейството със сила и радост“, каза  папа Франциск.

Той призова още: „ Тази вечер, преди да заспите, помислете си за деня, в който ще се върнем на улицата. Как ще се прегърнем отново, как ще ни се стори празник да идем заедно на пазар. Да си представим как ще пием кафе до бара, ще разговаряме, ще се снимаме един до друг. Как всичко сегашно ще бъде спомен, но самата нормалност ще ни се стори неочакван и прекрасен подарък. Ще обикнем онова, което досега ни се струваше дреболия. Всяка секунда ще стане драгоценна. Къпането в морето, слънцето до късно вечер, залезите, виното, смехът. Отново ще се смеем заедно. Сила и мъжество. Скоро ще се видим.”

Източник: https://www.monitor.bg/

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

март 2020
П В С Ч П С Н
« февр.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031