Център за еврейско-българско сътрудничество

Партньорството в иновациите и управлението на водните ресурси обсъдиха президентите Румен Радев и Реувен Ривлин

Двустранното партньорство в иновациите, сигурността и добрите практики в управлението на водните ресурси обсъдиха на среща в Йерусалим президентите на България и Израел.

Румен Радев е на посещение в Държавата Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста – 27 януари. В събитието се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят.

Румен Радев и Реувен Ривлин отбелязаха отличните двустранни отношения между България и Израел, както и високия потенциал на партньорството в областта на иновациите, високите технологии и икономиката. Българският държавен глава изрази надежда, че в скоро време ще бъде проведено третото съвместно заседание на правителствата на двете държави, на което да бъдат определени конкретни проекти от взаимен интерес.

Перспективите за развитие на Близкоизточния мирен процес, необходимостта от укрепване на стабилността в региона на Близкия Изток, както и доброто двустранно сътрудничество в областта на сигурността и борбата с тероризма,  бяха сред акцентите на разговора.

„Президентът Ривлин подчерта безпрецедентното историческо постижение на България и българския народ, които в годините на Втората световна война спасиха своята еврейска общност”, сподели във Фейсбук българският президент.

Проблемите на България и водната криза в няколко български града също са обсъдени на срещата в Йерусалим. Акцентирано е на добрите практики в управлението и опазването на водните ресурси в Израел, които България може да използва.

Президентът Реувен Ривлин коментира постиженията на Израел в тази сфера и изрази готовност експерти от Израел да помогнат на България.

Водната криза в България беше сред темите на срещата на президента Румен Радев и с председателя на Кнесета Юли-Йоел Еделщайн.

Днес, 22 януари, българският държавен глава ще посети компанията, която управлява водните ресурси и отпадъците на Йерусалим.

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031