Център за еврейско-българско сътрудничество

Покана за ментори по проект @MigrationSpotlight

Проектът „Подкрепа на мигранти и бежанци за култивиране на междукултурни компетенции“ (@MigrationSpotlight) 2018-1-BG01-KA204-047941 е по програмата Еразъм +, финансирана от ЕС и има за цел да подготви обучители за повишаване на междукултурните умения на работниците с бежанци и мигранти (напр. социални работници, държавни служители, съветници и други представители на НПО), използващи новаторски и творчески дейности и материали за преподаване / обучение. Учебните дейности и материалите са включени в четири модула заедно със стълбовете на междукултурните компетенции: 1) междукултурни знания, 2) междуличностни умения, 3) екипна ефективност и 4) културна емпатия. Консорциумът по проекта се състои от партньори от пет страни в ЕС –  България – Център „Алеф“, Гърция – Камарата на Халкидики и университети в Австрия, Белгия и Кипър.

Партньорите търсят професионалисти с богат опит в работата с мигранти и бежанци, които да участват доброволно в проекта като ментори за други работещи с бежанци и мигранти, за да култивират своите междукултурни умения. Менторът е лице, което действа като ръководител и съветник за другите наставлявани. Менторите осигуряват ролеви модели за своите наставлявани, като им предават своите знания, мисли, разсъждения, прозрения и опит. Отговорностите на ментора са да подкрепя, съветва, предизвиква, мотивира, напътства, обучава и предоставя обратна връзка на обучаващите се за междукултурни знания, междуличностни умения, екипна ефективност и културна емпатия чрез онлайн, личен или  телефон контакт.

Участието ви проекта @MigrationSpotlight гарантира безплатен достъп до обучение на ментори, менторски план, въпроси и отговори, дейности и ресурси за четирите гореспоменати модула и онлайн уроци, включително записани обучителни сесии, които могат да бъдат обсъждани с наставляваните по време на онлайн сесиите. Всички тези материали и ресурси се разработват от партньорите по проекта. Освен това, онлайн платформата, която е домакин на съвместни виртуални среди, позволява работа заедно като група с участници от различни страни за изграждане и споделяне на знания. Тази платформа има за цел да свърже ментори с обучители и работници с обучаващи от участващите страни.

За повече информация и ако желаете да кандидатствате за ментор в @MigrationSpotlight, моля, свържете се с нас, като на мейл:  euprograms@epichal.gr

Надяваме се на добро бъдещо сътрудничество!

Дигитална книга

Ad

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031