Център за еврейско-българско сътрудничество

Покана за обучаващи се по проект @MigrationSpotlight

Проектът „Подкрепа на мигранти и бежанци за култивиране на междукултурни компетенции“ (@MigrationSpotlight) 2018-1-BG01-KA204-047941 е по програмата Еразъм +, финансирана от ЕС и има за цел да подготви обучители за повишаване на междукултурните умения на работниците с бежанци и мигранти (напр. социални работници, държавни служители, съветници и други представители на НПО), използващи новаторски и творчески дейности и материали за преподаване / обучение. Учебните дейности и материалите са включени в четири модула заедно със стълбовете на междукултурните компетенции: 1) междукултурни знания, 2) междуличностни умения, 3) екипна ефективност и 4) културна емпатия. Консорциумът по проекта се състои от партньори от пет страни в ЕС – България – Център „Алеф“, Гърция – Камарата на Халкидики и университети в Австрия, Белгия и Кипър.

Като част от нашия проект, ние призоваваме практикуващите, работещите с мигранти и бежанци, доброволно да участват в нашия проект като обучаващи, за да култивират своите лични междукултурни умения. Като обучаван, вие ще бъдете прикрепен към ментор, който ще действа като ваш водач и съветник. Вашите наставници ще ви предоставят знания, мисли, разсъждения, прозрения и опит като вдъхновение за личния ви и професионален растеж в областта на работата с бежанци и мигранти. Те ще подкрепят, съветват, предизвикват, мотивират, ръководят, съветват, обучават и предоставят обратна връзка в областите на междукултурно знание, междуличностни умения, екипна ефективност и културна емпатия чрез лично, телефонно и онлайн взаимодействие.

Участието ви в проекта @MigrationSpotlight ще Ви гарантира свободен достъп до наставничество, възможност за въпроси, свързани с работата ви с бежанци и мигранти, ангажиране с менторски дейности и ресурси и онлайн уроци, включително записани обучителни сесии, които можете да обсъдите с менторите си по време на онлайн сесиите. Всички тези материали и ресурси се разработват от партньорите по проекта. Освен това, онлайн платформата, която поддържа съвместни виртуални среди, ще ви позволи да работите заедно като група с вашия ментор и други обучаващи, за да изграждате и споделяте знания. Тази платформа има за цел да свърже ментори-обучители и работници-обучаващи от участващите страни.

За повече информация и ако желаете да кандидатстване като обучаващ в  @MigrationSpotlight, моля, свържете се с нас на мейл: euprograms@epichal.gr

Надяваме се на добро бъдещо сътрудничество!

Дигитална книга

Ad

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031