Център за еврейско-българско сътрудничество

Посланикът на Израел: Ще увеличим израелските инвестиции в областта на медицината

Н.Пр. Йорам Елрон посети Диализен Център NephroLife – най-голямата израелска инвестиция в Бургас

Посланикът на Израел у нас Н.Пр.Йорам Елрон посети най-голямата израелска инвестиция в Бургаска област – Диализен Център NephroLife и ин-витро и гинекологичен център New Life Clinic Бургас. На 13 октомври, в рамките  на първата си визита в Бургас, посланик Елрон се срещна с  инвеститора в диализиния център. Той бе придружен от Йорданка Ананиева – заместник-кмет Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас, д-р Лрис Мануелян – общински лекар и Орлин Мандов – почетен консул на Израел у нас. Посрещна ги Ран Фукс – инвеститор и собственик на диализния център.

„NephroLife е в България, за да въведе израелското нау-хау в областта на диализата, високотехнологичните практики, прилагани в Израел, висококачественото оборудване и консумативи на глобалната компания  Fresenius – Германия, специализирана в животоспасяващи лекарства и технологии за инфузия, преливане и клинично хранене. Предлагаме на нашите пациенти и възможността за консултации със световно признати специалисти с богат опит в диализното лечение. Диализният център поддържа висок стандарт и винаги е в крак с най-новите тенденции и практики. От края на октомври  в клиниката ще се извършва и хемодиафилтрацията, а процедурите ще се осъществяват с  нови апарати Fresenius 5008S”, каза Ран Фукс и представи на гостите медицинската апаратура и високия стандарт, прилаган при диализното лечение в NephroLife.

Посланикът се запозна и с ин – витро и гинекологичен център – New Life Clinic – Бургас – репродуктивен сателитен център на New Life Clinic Пловдив.  Клиниката работи от началото на годината и предоставя пълен кръг от услуги и индивидуална репродуктивна помощ на пациентите от югоизточна България.

Пред журналисти Н.Пр. Йорам Елрон очерта областите за бъдещи израелски инвестиции в Бургас – в IT сектора, туризма, медицинското образование и здравеопазването.

„Най-голямата израелска инвестиция в Бургас е в областта на медицината. Инвеститорите изградиха диализния център със съдействието на Община Бургас и аз се надявам да увеличим обема на израелските инвестиции в региона във всички области, но най-вече в медицината, което е и целта на посещението ми тук”, заяви посланикът.

Преди посещението в  Диализен Център NephroLife Н. Пр. Йорам Елрон се срещна с ръководството на Медицинския факултет на Университет „Проф. д.р Асен Златаров”, където са били договорени сътрудничество в областта на спешната помощ и обмен на преподаватели и студенти.

„За Община Бургас е от изключително значение, че първата голяма израелска инвестиция в града е в областта на медицината. От голямо значение е това, че можем да заимстваме медицинския опит и качеството на медицинските услуги от Израел и имаме шанс да  направим това партньорство реално”, каза Йорданка Ананиева.

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

октомври 2020
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031