Център за еврейско-българско сътрудничество

Румен Леонидов изненадва с нов поетичен експеримент

Приятелят на „Алеф” и жури на литературния конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” Румен Леонидов изненада ценителите на стойностната литература с нова поетична книга. „Покаяние Господне” продължава поредицата от поетични експерименти, познати ни от книги, като „Румботавър” и „Сляпа неделя”. Новата книга на поета обаче вдига летвата още по-високо. Достатъчно е да прочетем няколко отзива за нея:

Асен Валентинов:  „Покаяние Господне“ – това е нов вид писане, което бих могъл да оприлича на словесна анимация. То се намира на еднакво отстояние от поезията и белетристиката.

Рада Москова: Убийствена (само)ирония  и  патетично молитвени заклинания на вярващия –  болен от неистините, но и от истината – святостта на живота. 

Васил Славов:  Книгата ти ще Бъде, защото болката и Молитвата ти са небесно докоснати. 

Недялко Славов:  Монументална книга. Такива книги не ходят при хората, хората ходят при тях.

Силвия Чолева: Румен Леонидов не е поет, който пише едно стихотворение, една книга, както сам казва. Той се променя, изследва нови територии на поезията, като константа у него остава може би единствено неговият духовен бяс, който познаваме от всичките му книги досега. Това е личност и поет, който не се плаши да навлезе в други пространства на словото, да експериментира. Особеното в тази книга е, че Румен Леонидов предприема духовен експеримент, духовно пътуване в селения, в които човешкият дух и разум трудно достигат, могат само да докоснат.

Тези думи са достатъчен подтик да си позволим да бъдем изненадани, разгръщайки страниците на „Покаяние Господне”.

Екипът на „Алеф” желае „На добър час” на книгата и талантливия й създател по пътя към читателите.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

VI Национален литературен конкурс

Ad

Пети национален литературен конкурс

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Архив

Календар

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930