Център за еврейско-българско сътрудничество

Успех срещу COVID 19 в Израел

Добра новина пристигна от Израел – петима пациенти с тежка форма на Covid са излекувани с експериментално лекарство. Последният от заболелите и лекуван с медикамента за имунотерапия  Allocetra  в медицинския център Медицинският център Хадаса в Йерусалим  е изписан напълно здрав на 1 октомври.

Това е успешен резултат от първото клинично изпитване на  Allocetra в света, създадено от здрави човешки донорски клетки. То е разработено от израелската компания за имунотерапия Enlivex Therapeutics.

Всичките петима пациенти са  изписани в рамките на около седмица след получаване на Allocetra и получаване на отрицателни тестове за коронавирус. Пациентите не са се оплакали от странични ефекти и са понесли терапията добре.

Allocetra е разработен въз основа на изследванията на главния научен и медицински директор на компанията Enlivex д-р Дрор Меворах, специалист по вътрешни болести и ръководител на едно от отделенията за коронавирус  в Хадаса. Той е убеден, че резултатите от лечението с Allocetra при тези тежки и критични пациенти с Covid-19 представляват уникална възможност за Enlivex да допринесе за усилията, насочени към борбата с продължаващата глобална пандемия Covid-19.

По-рано тази година Хадаса лекува 12 пациенти с Covid-19  с експериментален имуноглобулин, получен от богата на антитела плазма на възстановени пациенти. Серумът, приготвен от биофармацевтичната компания Камада е довел до подобрение на 11 от 12 пациенти в рамките на 24 до 48 часа, като  и всичките 11 са изписани няколко дни по-късно.

Препаратът на Камада обаче е предназначено за средно болни с Covid-19, докато Allocetra е за сериозни или критични случаи.  Enlivex планира по-широко клинично тестване на лекарството, за което очаква одобрение.

Източник: www.israel21c.org

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

октомври 2020
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031