Център за еврейско-българско сътрудничество

Център „Алеф” участва във втора партньорска среща на проект по програма Еразъм + на ЕС

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” организира втората по ред  трансгранична среща между партньорите по  проекта  „Помощ на мигранти и бежанци за култивиране на междукултурни компетенции“ .  Срещата се състоя в гръцкия град Полигирос, полуостров Халкидики. Неин домакин беше  Камарата на Халкиди, партньор по проекта.

Център „Алеф” стартира работата по проекта „Помощ на мигранти и бежанци за култивиране на междукултурни компетенции“ към програма Еразъм+ на ЕС през ноември 2018 г. Партньори на „Алеф” са: UCLL Limburg /университет в Белгия/, FERN FN /университет в Австрия, EDEX – /университет в Кипър/ и Камарата на Халкидики в Гърция. Целта на проекта е да бъде разработена програма за онлайн обучение на работещи с бежанци и мигранти, което да създава умения за междуклутурни контакти между различните етноси, основани на познания за изкуството, културата и обществения живот.

Първата среща между партньорите се проведе през януари 2019 г. в Бургас.

На втората междупартньорска среща на 12 и 13 юни 2019 г. в Гърция бяха обсъдени извършените до момента дейности и бяха набелязани сроковете и следващите стъпки и стратегии, които ще доведат до качественото и своевременно  финализиране на проекта.

По инициатива на Камарата на Халкидики партньорите посетиха местното училище в Полигирис, където се срещнаха и разговаряха с  деца – бежанци, ученици в училището. На срещата присъстваха и техните преподаватели, които споделиха за трудностите и проблемите, които срещат децата по време на интеграцията си в местното общество.

Партньорите се договориха следващата им среща да се състои през декември 2019 г., като домакин ще бъде университетът  UCLL в Белгия.

Свързани публикации

Дигитална книга

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

юли 2020
П В С Ч П С Н
« юни    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031