Център за еврейско-българско сътрудничество

Център „Алеф” участва във втора партньорска среща на проект по програма Еразъм + на ЕС

Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” организира втората по ред  трансгранична среща между партньорите по  проекта  „Помощ на мигранти и бежанци за култивиране на междукултурни компетенции“ .  Срещата се състоя в гръцкия град Полигирос, полуостров Халкидики. Неин домакин беше  Камарата на Халкиди, партньор по проекта.

Център „Алеф” стартира работата по проекта „Помощ на мигранти и бежанци за култивиране на междукултурни компетенции“ към програма Еразъм+ на ЕС през ноември 2018 г. Партньори на „Алеф” са: UCLL Limburg /университет в Белгия/, FERN FN /университет в Австрия, EDEX – /университет в Кипър/ и Камарата на Халкидики в Гърция. Целта на проекта е да бъде разработена програма за онлайн обучение на работещи с бежанци и мигранти, което да създава умения за междуклутурни контакти между различните етноси, основани на познания за изкуството, културата и обществения живот.

Първата среща между партньорите се проведе през януари 2019 г. в Бургас.

На втората междупартньорска среща на 12 и 13 юни 2019 г. в Гърция бяха обсъдени извършените до момента дейности и бяха набелязани сроковете и следващите стъпки и стратегии, които ще доведат до качественото и своевременно  финализиране на проекта.

По инициатива на Камарата на Халкидики партньорите посетиха местното училище в Полигирис, където се срещнаха и разговаряха с  деца – бежанци, ученици в училището. На срещата присъстваха и техните преподаватели, които споделиха за трудностите и проблемите, които срещат децата по време на интеграцията си в местното общество.

Партньорите се договориха следващата им среща да се състои през декември 2019 г., като домакин ще бъде университетът  UCLL в Белгия.

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

декември 2019
П В С Ч П С Н
« ное.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031