Център за еврейско-българско сътрудничество

Броени дни до крайния срок за участие в литературния конкурс „Да обичаш въпреки…”

Първата награда в категория „Ученици” е участие в международен семинар в Израел

Остават броени дни до крайния срок за участие в шестото издание на литературния конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”.  Темата тази година е „Да обичаш въпреки…”, а задачата на участниците е да смесят историческата правда със своето въображение и да разкажат истории за любов, приятелство и разбирателство между българи и евреи. За първи път възрастовият обхват на надпреварата е разширен. Конкурсът се провежда в две категории –  за ученици и за студенти.

За да се преборят за голямата награда няколко десетки млади творци вече се включиха в литературната надпревара със свои разкази и есета. Голямата награда в категория „Ученици” е участие в едноседмичен международен семинар за млади лидери в експерименталното училище Хакфар Аярок, Израел, на разноски на организаторите. За трета поредна година победителят в литературния конкурс на „Алеф” ще представи България на високия младежки форум в Израел –  през 2017 г. Мануил Касабов от Русе, а през 2018 г. – Моника Митова от Благоевград.

В категория „Студенти” спечелилият първо място ще получи материална награда от 400 лв. И в двете категории втора и трета награда са съответно  по 300 и 200 лева.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят своите творби – до 5 машинописни страници, до 1 март 2019 г. на електронна поща center.alef@gmail.com или на адрес Бургас 8000, пл. „Баба Ганка” 4, ет. 4, Център за еврейско- българско сътрудничество „Алеф”. Творбите ще бъдат оценени от жури в състав: Румен Леонидов – поет и издател на сайта Факел.бг и  Асен Йорданов – журналист  и  директор на сайта Бивол.бг и Алберта Алкалай – председател на ЦЕБС „Алеф”.

За да подпомогнe творческата фантазия на разказвачите, във виртуалната библиотека на  сайта си http://alef-bg.org  Център „Алеф”  предлага библиография и филмография по темата.

Според регламента 20 от авторите в двете категории ще бъдат номинирани и ще бъдат поканени да участват в тържествената церемония по награждаването в Бургас на разноските на организаторите през пролетта на 2019 г. От тях ще бъдат излъчени победителите. Център „Алеф” е подготвил множество поощрителни награди и други изненади. 

Моника Митова в Израел

Лауреатите на петото издание на конкурса на награждаването в Бургас през пролетта на 2018 г.

 

Свързани публикации

SUPPORT US!

ПОДКРЕПЕТЕ НИ!

Ad
Ad
Ad

VI Национален литературен конкурс

VI national literary contest

Церемония по връчване званието '"Пазител на паметта"

Award Ceremony 'Keeper of Memory'

Пети национален литературен конкурс

Award ceremony for the participants in the V national literary contest

Откриване на паметна плоча, посветена на доблестните бургазлии спасили своите съграждани евреи

Opening ceremony of the memorial plaque in Burgas

Архив

Календар

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031