Center for Jewish-Bulgarian cooperation

Номинации за наградите на V литературен конкурс на „Алеф”

Вече са известни номинираните за награди в Петия национален литературен ученически конкурс, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”.

Журито, в състав: Михайлина Павлова – редактор в БНР, програма „Христо Ботев”, главен редактор на вестник „Еврейски вести” и на списание  La Estreya, и членове  Румен Леонидов – поет, публицист  и издател на сайта Факел.бг и Асен Йорданов – журналист  и  директор на сайта Бивол.бг посочи като най-добри творбите на: /по азбучен ред/

Александра Иванова – Бургас

Владислав Димитров – Шумен

Габриела Николова – Сопот

Георги Минчев  – София

Георги Ставрев – Пловдив

Гергана Матеева – Бургас

Гергана Чепкънова – Разлог

Джансел Мюмюн – Чернооочене

Димитър Панайтов – Силистра

Еда Мехмедали – Кърджали

Калина Екова – София

Кристина Тодорова – Варна

Любомира Димитрова – Свищов

Моника Митова – Благоевград

Румяна Асенова Велико Търново

Сабрина Хаджова  – Якоруда

Сияна Стойчева – Русе

В петия конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”  участваха 120 млади автори от 30 населени места в България. Те избираха за есетата си една от три теми, посветени на 75-години от спасяването на българските евреи и почитане паметта на загиналите в лагерите на смъртта 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот. По темата „Аз бях един от спасените” 35 средношколци са извършили и изследователска работа, като са издирили очевидци от събитията през 1943 година и са представили техните разкази. 55 са се върнали с „машината на времето” в 1943 година, а 32 са предпочели да се озоват в бъдещето. Всички разработки показват сериозна и задълбочена работа и са с безспорни достойнства, които са впечатлили журито. Крайното решение ще бъде оповестено на тържествена церемония на 11 април 2018 година в Бургас, в КЦ „Морско казино”.  Номинираните са поканени в Бургас за участие в церемонията на разноски на организаторите.

*Организаторите си запазват правото на промени при необходимост.

Сходни публикации

Четвърти национален литературен конкурс

Церемонията по награждаване на участниците в IV Национален литературен конкурс -част II

Ad

Archive

Calendar

April 2018
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30