Център за еврейско-българско сътрудничество

Другите за нас

Топли думи от члена на международното жури на Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“ Сашка Журков, публикувани в сайта на Асоциацията на кореспондентите на ООН във Виена (UNCAV)

 

Поздравителен адрес от Ирис Азулай – учител от израелското училище „ORT Kiryat Bialik“ и съмишленик на Център „Алеф“ 

От пощата на АЛЕФ:

Поумнял и помъдрял… Отново аз – Хюсеин, участник в конкурса от миналата година. Интересите ми все още не са се променили- чета, пиша, колекционирам, играя футбол с приятели, пътувам и както казва Радичков „събирам трохите на живота“. Тази година за конкурса писах с още по- голямо удоволствие. Благодаря ви! Впускайки се  по следите на миналото имах невероятната възможност да срещна хора, носещи изминали столетия в паметта си. Отведоха ме на пътешествие във времето, което подбуди интереса ми към историята на моя роден град. Посетих места, които не съм предполагал, че са в пределите на Карнобат. Горд съм, щастлив съм, удовлетворен съм!

 

Приятелите на ЦЕБС „Алеф” се множат. На церемонията по награждаване на победителите в ІХ Международен литературен ученически конкурс  „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“ се получиха множество поздравителни адреси от България и зад граница. Сред тях са от Президента и Народното събрание, Американския еврейски комитет в България, посолствата на Словакия, Украйна и САЩ.

Вижте поздравленията тук:

 

СЪПРИЧАСТНИ КЪМ VІІІ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „КОЙТО СПАСИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, СПАСЯВА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА“ ИЗРАЗИХА ЧРЕЗ ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ МНОГО ПРИЯТЕЛИ НА „АЛЕФ“. ВИЖТЕ ПОЗДРАВИТЕЛНИТЕ АДРЕСИ, КОИТО „АЛЕФ“ ПОЛУЧИ НА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА:

Scan_02_21060709200

 

 

УНИВЕРСИТЕТСКАТА БИБЛИОТЕКА при ПЛОВДИВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ на ЦЕБС „Алеф“ за сборника с ученически разкази

СБОРНИКЪТ НА „АЛЕФ” ВЛЕЗЕ В БИБЛИОТЕЧНИЯ ФОНД НА БАН

Държавна агенция „Архиви“ благодари на ЦЕБС „Алеф“ за сборника с ученически разкази

 

 

Публикация във вестник „Аз-буки”  на Национално издателство за обр азование и наука – брой 25/18-24 юни 2020 г.

Благодарствено писмо от Веселка Бъклева- старши учител по история и цивилизации ППМГ„Академик Никола Обрешков“- Бургас

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ БОЖИДАРА БОЙЧЕВА, НОСИТЕЛ НА ВТОРА НАГРАДА ОТ VІІ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС „КОЙТО СПАСИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, СПАСЯВА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА“

ПИСМО ОТ МИНА ПЕШЕВА-СТОЙКОВА, ПЛЕМЕННИЦА  НА ДИМИТЪР ПЕШЕВ, УДОСТОЕН ОТ МЕМОРИАЛА ЯД ВАШЕМ В ИЗРАЕЛ СЪС ЗВАНИЕТО „ПРАВЕДНИК НА НАРОДИТЕ НА СВЕТА“

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС ВЪЛЧО ЧОЛАКОВ

 

 

Благодарствено писмо от ПМГ „Н. Обрешков“ Бургас

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Благодарствено писмо от Стела Николова, победител в категория „Ученици“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Благодарствено писмо от Владимир Илиев, победител в категория „Студенти“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделено от Христо Слави Рачев след церемонията по награждаване на победителите в VІ литературен конкурс на „Алеф“

Вчера бях турски младеж, еврейско момиче, спасен евреин, българин спасител и свидетел на трогателно тържество. Това се случи в Зала „Георги Баев“ на културен център „Морско казино“ Бургас. Литературен конкурс за млади хора изкушени от думите и тяхната подредба. „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“. Официалните гости, които уважиха тази хуманна идея, ще разпознаете на клипа. Но сякаш по-важни са младите хора, които успяха за шести път да организират такова сложно събитие. Председателят на Центъра за еврейско-българско сътрудничества „Алеф“ очарователната Алби Алкалай и нейния екип поднесоха сложен за реализация спектакъл. Първа награда за щастливеца, литературни срещи в Израел. Имаше и парични поощрения. Наградени и разочаровани.
Румен Леонидов в качеството си на журиращ пасторски отсече: приятели, като млад съм участвал в толкова конкурси за поезия и нито един път не спечелих. Получи овации, както и за мъдрите думи, които откровено сподели.

Централният държавен архив представи изложба за неизвестни съдби на български евреи.

Видях възрастни хора просълзени от вниманието и спомените за кошмарното минало. Тази емоция завладя препълнената зала. Няма какво да се прибави. Великолепно замислено, изпълнено с любов. Памет за миналото и напред към бъдещето.

 

ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ ПО ПОВОД ФИНАЛИЗИРАНЕТО НА VІ НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „КОЙТО СПАСИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, С ПАСЯВА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА“

 

 

 

 

 

 

Уважаеми организатори и участници,

От името на Министерството на образованието и науката и лично от свое име бих искала да Ви поздравя за организацията и провеждането на шестото издание на Националния литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

Конкурс, който съчетава в едно уважението към историята, въображението за бъдещето и съхраняването на хуманните ценности, които са единствената здрава основа за градеж на настоящето.

Изучаването на историческите отношения между българи и евреи дава изключителни уроци за политическа смелост и гражданска съвест.

Творческото предизвикателство пред ученици и студенти включва не само да изследват реални исторически примери, но и да създадат в съзнанието си случки за любов, приятелство и толерантност и така да прекрачат границите на познатото.

Това само по себе си превръща литературното състезание в своеобразно училище по човеколюбие. И всяко общество се нуждае от точно такива училища.

На организаторите пожелавам вдъхновение за нови ползотворни идеи, нека откриете и насърчите нови млади таланти и нека конкурсът се радва на творческо дълголетие!

На всички участници пожелавам да продължават да развиват таланта си на майстори на думите и да не забравят, че понякога един добър текст може да спаси много човешки души.

Честито на победителите и на добър час!

ДЕНИЦА САЧЕВА

Заместник-министър на образованието и науката

 

 

 

 

 

 

Д

О

АЛБЕРТА АЛКАЛАЙ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦЕБС „АЛЕФ“ БУРГАС

Уважаема г-жо Алкалай,

С настоящото писмо бих искал да изразя моята признателност и искрена благодарност за поканата да бъда специален гост на тържествената церемония по награждаване на отличените в Шестия национален младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“, както и на официалния ритуал за връчване званието „Пазител на паметта“.

Бих искал и да Ви поздравя за Вашата инициативност и обществена активност за запазване и развиване на еврейско-българските отношения, както и за съхранение и популяризиране на историческата памет за човешкото достойнство и морал.

Поради служебни ангажименти обаче няма да мога да присъствам на горепосочените събития.

Като Ви благодаря отново за отправената покана, пожелавам успех на Вашите благородни начинания.

 

С уважение, Ярослав Годун

Директор на полския институт

Първи съветник в Посолството на Република Полша

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До Г-ЖА АЛБЕРТА АЛКАЛАЙ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЦЕНТЪР ЗА ЕВРЕЙСКО –

БЪЛГАРСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО „АЛЕФ“

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО АЛКАЛАИ

Имам честта и удоволствието да Ви поздравя по повод организирания от Вас VI Национален младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена Съдбата на българските евреи е исторически обвързана със съдбата на българския народ.

Изразявам уважението си към всички участници в конкурса – млади и талантливи хора с широкоспектърна социална чувствителност и активна гражданска позиция.

Честити награди и удовлетворение от добре свършената работа!

С уважение,

Петър Кънев

Председател на Комисията по икономическа политика и туризъм

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ОТ ИРИТ ЛИЛИАН, ПОСЛАНИК НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ В БЪЛГАРИЯ

Уважаеми ръководители на Алеф, скъпи участници,

За съжаление не мога да бъда с вас на този ден, тъй като днес е Денят на независимостта на Израел, отбелязващ 71 години от създаването на нашата държава.

Това е млада държава с големи постижения. Имаме модерна технология, ние сме нация, ние сме силни в икономическо отношение и сме номер 11 според глобалния доклад на щастието. Един от най-големите ни успехи е фактът, че имаме толкова много млади приятели от цял свят. Млади хора като вас, които са привлечени от историята на еврейската държава и от ценностите, които тя представлява. Една от най-важните ценности е да виждаме индивида като вселена. Всеки един човек е отделна вселена, която трябва да бъде уважавана.  Затова всяко човешко същество заслужава достойнство и трябва да се разглежда равнопоставено.

В този дух, преди 71 години, бащите-основатели на държавата Израел декларират следното в Декларацията за независимост:

”ИЗРАЕЛСКАТА ДЪРЖАВА ще бъде отворена за еврейската имиграция и за събирането на изгнаниците; ще насърчи развитието на страната в полза на всички нейни жители; тя ще се основава на свободата, справедливостта и мира, както е предвидено от пророците на Израел; тя ще осигури пълно равенство на социалните и политическите права на всички нейни жители, независимо от религия, раса или пол; тя ще гарантира свободата на религията, съвестта, езика, образованието и културата ”. Повече от 70 години се опитваме да осъществим тази визия, въпреки всички трудности.

Затова ви поздравявам за успехите, постигнати в Шестия национален литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спестява цяла вселена”. Сигурна съм, че всеки един от вас можеше да го спечели – защото всеки един от вас е една човешка вселена. Вие всички сте чудеса.

Както всички знаете, Държавата Израел е задължена на българския народ за спасяването на 48 000 членове на еврейската общност по време на Втората световна война и винаги си спомня за онези почти 12 000 евреи от териториите на Македония, Тракия и Пирот, които по това време са били под българско управление и които са били изпратени на смърт. Всеки един от тези хора е бил една човешка вселена.

Поздравявам всички ви затова, че сте смели да се потопите дълбоко в тази толкова сложна историческа реалност. Благодаря на Център Алеф и на неговия председател Алберта Алкалай за избора на такава интересна тема и за организирането на събитието по толкова умел начин.

Сигурна съм, че тези, които виждат другия човек като една отделна вселена – ще се отдадат мисията да направят света едно много по-добро място за живеене.

Ирит Лилиан

ПОСЛАНИК НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ В БЪЛГАРИЯ

 

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаема г-жо Алкалай,

От името на Лайънс клуб „Виа Понтика“- Бургас и лично от свое име Ви поздравяваме за проявите на обществена активност и симпатии към съхраняване и развиване на еврейско-българските отношения в Бургас и България. Нещо повече – за въздигането им на пиедестала на хуманизма и толерантността.
Център „Алеф“ за нас е обществено значим модел на общуване, който на основата на проучване и популяризира дълбоките нравствено – исторически връзки между българи и евреи, развитието на културните и социалните отношения между еврейската общност и личности и българската прогресивна общественост придобива един уважаван облик. Утвърждаването на примерите от историята за противодействие срещу всяка форма на фашизъм, ксенофобия, расизъм и антисемитизъм, тероризъм и унищожение са всъщност най- главните морални ценности и задължения на съвременната личност. .
Запазването на етническия мир и спокойствие стои в основата на човешките взаимоотношения и е изконна потребност за да живеем пълноценно и в разбирателство!
Благодарим Ви за положените усилия!
Пожелавам нови успехи в работата ви за съхраняване на българо-еврейските отношения и толерантност!

Станислава Кодева, 
Президент на Лайънс клуб „Виа Понтика“-Бургас

 

 

Скъпи Алберта и Ели,

Поздравления за чудесната церемония по награждаването.

Замисълът беше много интересен, а всичко останало – много вълнуващо.

Бъдете горди от постигнатото. Вие работите за истинска кауза. Темата за спасението

и днес е толкова актуална и многопосочна. Успех и в следващите начинания.

Роза Боянова

 

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Приемете моите най-сърдечни благодарности за рядката възможност, която ми предоставихте! В Израел прекарах седем дни, които никога няма да забравя, защото научих повече за темите, които ме вълнуват, по най-добрия начин- чрез пряко наблюдение!

Пожелавам още много успехи на организацията , като поемам отговорността лично да разпространявам идеите й, защото те несъмнено трябва да бъдат част от човешкото съзнание! Продължавайте да насърчавате младите хора да вярват!

С уважение и признателност,

Моника Митова

 

Българо-турски проект популяризира културния туризъм в трансграничния регион

http://news.bnt.bg/bg/a/blgaro-turski-proekt-populyarizira-kulturniya-turizm-v-transgranichniya-regio

Българо-турски проект популяризира културния туризъм в трансграничния регион

http://www.bta.bg/bg/c/IK/id/1629342

Съвместен проект между Бургас и Одрин популяризира културния туризъм в трансграничния регион

Съвместен проект между Бургас и Одрин популяризира културния туризъм в трансграничния регион


Поздравителен адрес от Посолството на Израел в България

 

 

 

 

 

 


Галентин Влахов

Скъпи приятели!

Изказвам Ви своята искрена благодарност, че ме направихте съпричастен на едно изключително човешко  трогателно събитие, организирано от Центъра за еврейско-българско сътрудничество“Алеф“. Бях наистина впечатлен от създадената атмосфера на взаимно уважение и признание, не срещани често, особено напоследък по нашите географски ширини. Мисля си, че това са истинските човешки отношения и прицелът ви към темата за Първата световна война е наистина много точен.Защо ли? Освен, че младото поколение се докосва към тези болезнени времена и разтърсва съзнанието си чрез подвига на прадедите ни, Именно войната в онези времена е мястото,  където хуманността, колкото и абсурдно да звучи това, получава ръст и надделява над всякакъв вид човешко безумие. А това не бива да е така…хуманността трябва да се възпитава!

Има и още нещо! Казват, че търпимостта или може би поносимостта между различните етноси, религии или вероизповедания е основна човешка добродетел. Но по-високият морал и етика носи в себе си  нещо още по-голямо – това е милосърдието. А то се проявява там, където се намира критична точка – между живота и смъртта.Спасението е да носим милосърдието в себе си завинаги!

Ето защо оценявам темата и присъствието на организираното от вас събитие толкова високо!

Бъдете здрави ! И успех!

Галентин Влахов


Стоян Гечков /ученик в Национална търговска гимназия - Пловдив/

Здравейте,

Благодаря Ви за информацията и за поканата! Много се радвам, че имах възможността да участвам в конкурса. За съжаление, поради здравословни причини утре няма да мога да присъствам на церемонията по обявяване на победителите, но с интерес ще продължавам да следя всички новости във Вашия сайт.

Ще се възползвам от случая, за да Ви поздравя тук за всичко, което правите в името на сътрудничеството и приятелството между българите и евреите. Специални поздравления и благодарности за литературния конкурс, който превръщате в традиция! Тази родолюбива кауза, от една страна, дава шанс на младите хора да изкажат своето мнение по важни въпроси, които засягат цяла България, и да заявят своята активна гражданска позиция, а от друга страна, ни припомня за миналото, което не бива да забравяме, защото участието предполага познаване на историята. Подобни мероприятия ми дават надежда за доброто бъдеще на нашата родина.

С уважение,

Стоян Гечков

Национална търговска гимназия – Пловдив


Благодарим на Центъра за еврейско-българско сътрудничество \“Алеф\“ и на създателите на документалния филм \“Да помним\“-Алберта Алкалай, Елка Василева и Асен Йорданов, за вълнуващата среща в навечерието на Деня за спасението на българските евреи, проведена в ГПНЕ\“Гьоте\“, Бургас. Филмът \“Да помним\“, представен в часа на класа е за нас урок по човеколюбие, солидарност и толерантност, вик за отстояване на човешките права и напомняне, че сме потомци на тези бургазлии, които спасяват бургаските евреи.

ГПНЕ \“Гьоте\“


Ирит Лилиан/Посланик на Израел/

Уважаема госпожо Алкалай,

Като изразявам своята благодарност за отправената ми покана, бих искала да поднеса своето съжаление, че други предварително поети ангажименти ме възпрепятстват да присъствам на тържествената церемония по награждаването на участниците в четвъртия национален ученически литературен конкурс под надслов „Изкуството е сцена, която размива всички различия или приносът на българските евреи в културата на страната“.

Позволете ми да отправя моите най-сърдечни поздравления на първо място към Вас и Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“за чудесната инициатива и сбъдването на този литературен конкурс. Убедена съм, че подобни формати значително допринасят за разгръщането на вече придобити литературни умения и техники сред учениците, мотивира ги към търсене на допълнителни знания и им дава поле за изява на техните творчески стремежи. И не на последно място, възпитава и приобщава подрастващото поколение към фундаменталните ценности, изключително важни за нашето съвремие – толерантност, разбирателство и уважение към делата и постиженията на другия, без разлика на етническа, расова или религиозна принадлежност.

Бих искала специално да поздравя всички ученици, приели предизвикателството да участват в литературния конкурс, както и неговите победители и да им пожелая да продължават своя творчески полет, да срещат нови вдъхновения и да постигат все по-големи хоризонти в своето личностно и професионално израстване.

С уважение,
Ирит Лилиан
Посланик на Израел


Максим Бенвенисти /Председател /2007-2016/,ОЕБ „Шалом“/

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Скъпи участници и победители в тазгодишния литературен конкурс за ученици на Център „Ллеф“;

Уважаеми организатори от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”, скъпа Алберта;

Авторитетно жури, което имаше тежката и изключително отговорна задача да прочете и оцени тези силни и стойностни творби;

Уважаеми учители, родители и гости,

Съжаляваме, че днес не можем да сме заедно с вас, но бяхме възпрепятствани от предварително поети ангажименти, които изискваха неотложно присъствие.

Организацията на евреите в България „Шалом“ подкрепя литературния конкурс на Център „Алеф“ още от самото начало на неговото провеждане през 2013 година. Оттогава броят на участниците нарасна многократно и темата за приноса на евреите в българската култура и изкуство се превърна от напълно непозната в близка и обичана за ученици от всички кътчета на страната. Това ни радва неимоверно, защото като българска организация, чиято мисия е да насърчава и подпомага развитието на еврейски образователен и културен живот, успехът на конкурса откровено улеснява нашата работа.

Темата тази година „Изкуството е сцена, която размива всички различия или приносът на българските евреи в културата на страната” дава необятен простор на въображението и е чудесно, че днес тук е изключителният Ицко Финци, чийто талант е прекалено голям, за да бъде затворен в рамките на стандартните определения. Такива срещи носят много удовлетворение и ви съветваме да се възползвате от възможността да отправите лично въпросите, които са ви развълнували, докато сте писали вашите есета.

Тази година освен рекордния брой участници, имаме и друга добра новина – една от най-утвърдените международни организации, които работят в защита на човешките и граждански права – Лигата срещу поругаването, реши да подкрепи официално литературния конкурс. „Шалом“ и ADL са дългогодишни партньори с изключително успешно сътрудничество в посока утвърждаване на авторитета на българската еврейска общност на национално и международно ниво. Ние сме много щастливи, че съдействахме тази подкрепа да бъде оказана и се надяваме тя да се развие още повече в бъдеще.

Пожелаваме на всички участници и победители в конкурса да продължават да бъдат толкова активни в извънкласните дейности, да бъдат будни, любознателни и да преследват безотказно мечтите си. Към техните учители и родители отправяме призив да ги възпитават в дух на толерантност и взаимно уважение, така че един ден тези млади хора да заемат своето достойно място в българското гражданско общество.

Оставаме с дълбоко уважение към всички вас, които сте част от тази прекрасна инициатива и полагате усилия за нейното популяризиране и утвърждаване. Защото познаването и изучаването на чуждата култура е най-сигурният път към един толерантен свят, в който страхът и омразата нямат място.

Максим Бенвенисти,
Председател
ОЕБ „Шалом“

Гергана Иванова, Йоана Йорданова и Румяна Раденкова/

Скъпи приятели,

Впечатлени сме от перфектната организация, прекрасната церемония, топлото посрещане и незабравимото преживяване на о-в „Св. Анастасия“.

Благодарим за компетентността и толерантността на журито в лицето на г-жа Михайлина Павлова, г-н Румен Леонидов и г-н Асен Йорданов.

Този конкурс беше предизвикателство към младите хора със заявена гражданска позиция в условията на културно многообразие и глобализация.

Нужно е връщане към паметта на времето. Чрез нея ние се срещаме с поколенията преди нас и оставяме част от себе си за другите, които ще дойдат след нас. Това е памет, без която не можем!

Желаем Ви здраве и творчески успехи!
С благодарност и сърдечни поздрави:
Гергана Иванова, Йоана Йорданова и Румяна Раденкова
Гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ гр. Разград

Лъчезар Цветков и Албена Цветкова/

Здравейте, мили приятели!

Пишат ви Лъчезар Цветков и Албена Цветкова. Казват, че добрите хора не само правят добрини, но и умеят да се възхищават на доброто. Ние не сме лоши хора, надяваме се, та искаме да благодарим от сърце за прекрасните емоции, които ни подарихте! Церемонията по награждаването за есетата, разходката с корабчето до острова, срещите с прекрасни хора- всичко това усмихна дните ни от престоя в морската приказка Бургас.

Поздрави на г-жа Елка Василева и специални благодарности и на нея!

Бъдете здрави и ако имате път към София, сте добре дошли у дома!

Предания и тайнства от Странджа планина оживяха в амфитеатъра на Приморско

Подробностите вижте тук:

https://trud.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8/

Странджански легенди оживяха в Приморско

 

Благодарствено писмо от Бургаската писателска общност

Приятелите и съмишлениците на „Алеф “ се разрастват непрестанно. Това става, защото се множи и разнообразява самата дейност на сдружението. Какво по-хубаво от това в добри и смислени инициативи да се включват повече хора, да се дават и осъществяват добри идеи!

Написаното остава, а преживяното се помни! И винаги е основа за следващо изживяване!

Благодарим за признанието, приятели!

Екипът на Център „Алеф“

Поздравителен адрес от Регионална организация на евреите „Шалом“ – София

 

Благодарствено писмо от Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ СТАНИСЛАВА КОДЕВА – ПРЕЗИДЕНТ НА ЛАЙЪНС КЛУБ „ВИАПОНТИКА“ – БУРГАС

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ“

 

ЦЕНТЪР „АЛЕФ“ ПОЛУЧИ МНОГО СКЪП ПОДАРЪК ОТ ППМГ „АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ“. ТОВА Е КАРТИНАТА „ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ“ НА РОСТИСЛАВА НАЧЕВА ОТ 9″е“ КЛАС. ТВОРБАТА Е ЧАСТ ОТ УЧЕНИЧЕСКАТА ИЗЛОЖБА „ХОЛОКОСТА ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДНО ДЕТЕ“, ЕКСПОНИРАНА В ГИМНАЗИЯТА.

 

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!

Хени. Приятелството – смисъл и спасение (Трейлър)

Ad
Ad

„Вечерта на Иван Кулеков“ с участието на Алберта Алкалай, 11 юли 2023 г.

Тържествена церемония по награждаване – 10 Международен литературен ученически конкурс на „Алеф“

Алеф и Народното събрание със съвместно събитие по повод 80 години от спасяването на българските евреи

Събитие по повод 80-годишнината от спасяването на българските евреи – репортаж на БТА

Чуйте повече за най-новите проекти на Център „Алеф“ в предаването „Добро утро Бургас“ по RN TV

Моралният бунт на българите – Възможен ли е този модел на поведение и днес?

Център „Алеф“ дава старт на X Международен литературен ученически конкурс

В ход е десетото издание на литературния конкурс на Алеф

Церемония по награждаване победителите в IX Международен литературен ученически конкурс на „Алеф“

Ad

Поднасяне на цветя пред паметната плоча на Морска гара Бургас – Репортаж по RNTV

Церемония по награждаване победителите в VIII Международен литературен младежки конкурс на „Алеф“

Алберта Алкалай гостува в „Шоуто на сценаристите“ по 7/8 TV

Очаквайте церемонията по награждаване победителите в осмия Международен младежки литературен конкурс на „Алеф“

Запис от литературната работилница в Дома на писателя в Бургас по повод Деня на спасяването на българските евреи – 10.03.2021

ЗАПИС ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ЗА ДЕНЯ НА СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ – 10.03.2021

„Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“

Алберта Алкалай в „Добро утро, Бургас“ 27.01.2021

Пълен запис от онлайн събитието за Международния ден в памет на жертвите от Холокоста 27.01.2021

Ad
Ad
Ad
Ad

Пълен запис от церемонията по награждаване на участниците от VII Национален младежки литературен конкурс на „Алеф“

VII национален младежки литературен конкурс

Ден на спасението на българските евреи от Холокоста – RNTV репортаж

Архив

Календар

март 2024
П В С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ad
Ad